5 λόγοι να επενδύσετε στο Branding

Rebranding
Strategic message
Positioning
Value proposition

Θα μου πείτε, γιατί να επενδύσω στο branding, όταν έχω ένα σωρό άλλες προτεραιότητες να φροντίσω; Καταρχήν, είναι σημαντικό το branding να μην το δείτε σαν άλλη μία κίνηση στα πλαίσια του εταιρικού σας marketing. Το branding είναι επένδυση και περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας σας. Και, εφόσον γίνει σωστά, θα σας δίνει όφελος για πολλά χρόνια.

[→ Rebranding: Δείτε πώς δώσαμε νέα πνοή στο brand της Κλινικής Άγιος Λουκάς]

Έχετε αμφιβολίες; Δείτε 5 βασικούς λόγους που το αποδεικνύουν:

1. Το branding αυξάνει την αξία

Η επένδυση στο branding δεν είναι ποτέ ακριβή· πάντα φέρνει επιστροφή στην απόδοση (ROI). Όσο πιο επιτυχημένα γίνεται, τόσο πιο στιβαρή είναι η εικόνα του brand σας. Με τις επιλογές σας, είναι σαν να βάζετε μόνοι σας αστεράκια βαθμολογίας. Γιατί να παρουσιάσετε το brand σας ως απλά καλό, ενώ θα μπορούσατε να το παρουσιάσετε ως εξαιρετικό; Ο τρόπος που το βλέπετε εσείς είναι ο τρόπος που θα το δει και το κοινό σας. Κάντε αυτόν τον τρόπο υπέροχο!

2. Το branding αυξάνει το μερίδιο αγοράς

Το καλό branding δυναμώνει το brand κάθε χρόνο και, με αυτή η δύναμη, κερδίζει έδαφος. Το κοινό εμπιστεύεται περισσότερο. Οι πελάτες αυξάνονται, το ίδιο και τα κέρδη. Τα κέρδη φέρνουν αυτοπεποίθηση, η αυτοπεποίθηση φέρνει πίστη και η πίστη ενισχύει περαιτέρω το brand. Όταν είστε πιστοί στο branding σας, μπαίνετε σε μια αυτοτροφοδοτούμενη κυκλική πορεία ανόδου.

3. Το branding αυξάνει τη διαπραγματευτική δύναμη

Με ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς στα χέρια σας και με μια εξαιρετική εικόνα προς τα έξω, η δύναμη είναι δική σας. Όταν το brand σας μοιάζει μονόδρομος, τότε το παιχνίδι παίζεται εντός έδρας: Αλλιώς σας βλέπουν, αλλιώς σας αντιλαμβάνονται, σας ακούνε, σας προσέχουν, σας υπολήπτονται. Και, φυσικά, άλλη είναι η θέση από την οποία κάνετε τις στρατηγικές σας διαπραγματεύσεις με τους συνεργάτες και το δίκτυό σας.

4. Το branding αυξάνει την τιμή

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει υψηλότερες τιμές; Για να σας αποδείξω ότι το καλό branding μπορεί να θέσει γερά θεμέλια προς αυτή την κατεύθυνση, θα κάνω απλά την εξής υπόθεση: Αν είχατε το καλύτερο προϊόν στον κλάδο σας, αλλά είχατε ένα μέτριο λογότυπο και μια φτωχή εικόνα, πόσο εύκολα πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να παίξετε με την τιμή; Θα μπορούσατε να χρεώνετε premium, χωρίς να δείχνετε premium; Με ένα επιτυχημένο branding, όμως, τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα! Για να το πούμε κι αλλιώς: όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια…

5. Το branding αυξάνει την αφοσίωση

Σας ακούγεται ουτοπικό να αυξάνετε τις τιμές και, ταυτόχρονα, να αυξάνεται η αφοσίωση; Κι, όμως, αυτό κάνει το καλό branding! Από το όνομα, το λογότυπο, την εταιρική ταυτότητα, τη φωνή στα social media, τη μυρωδιά στο χώρο, το «Παρακαλώ;» στο τηλεφώνημα και την εμπειρία του πελάτη, όλα γίνονται στα πλαίσια του branding. Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να κάνετε αυτό που υπόσχεται το brand σας, με ευλαβική συνέπεια.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us