6 SEO tips χωρίς τεχνικές γνώσεις

Inbound marketing
Content marketing
Digital branding
Website
Blogging
Tips & Tools

Γνωρίζετε ότι, για να έχει μια ιστοσελίδα υψηλό ranking στις μηχανές αναζήτησης, χρειάζεται απαραιτήτως Search Engine Optimization (SEO).Το SEO δεν είναι και πυρηνική φυσική ―αν και κάποιες στιγμές μπορεί και να μοιάζει. Ένας επιχειρηματίας, εάν θέλει να εμβαθύνει μόνος τους στις τεχνικές διαστάσεις του SEO, το πιθανότερο είναι πως θα πελαγώσει. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βασικές εφαρμογές SEO που κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει, χωρίς να εμπλακεί με το τεχνικό κομμάτι.
Σίγουρα δεν πρόκειται να γίνετε όλοι SEO managers, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρατηγικές για μια καλύτερη θέση κατάταξης του website σας στις μηχανές αναζήτησης.

6 tips για να βελτιώσετε το SEO σας

Tip #1: Χρησιμοποιήστε friendly URLs

Μερικές φορές οι διευθύνσεις URLs έχουν τυχαίους αριθμούς και γράμματα, κάτι που δεν φαίνεται να είναι και πολύ χρήσιμο για το χρήστη ώστε να καταλάβει το περιεχόμενο της σελίδας που πρόκειται να ανοίξει.

Αν θέλετε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε μια σελίδα με την ομάδα των ανθρώπων σας στο website, μη χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το twoyellowfeet/KNP9gGMJtp.
Χρησιμοποιήστε τη σωστή έκφραση, όπως είναι το twoyellowfeet.com/el/the-team/.

Τα φιλικά URLs βοηθούν πάντα τις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν πιο εύκολα τη σελίδα σας.

[→Δείτε πώς ανανεώσαμε συνολικά την Ouzounis Medical]

 

Tip #2: Προσέξτε την αναγνωσιμότητα κειμένων

Μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών (UX) και το SEO σας, με το σχεδιασμό μιας σελίδας που καθοδηγεί τον αναγνώστη από πάνω προς τα κάτω. Ουσιαστικά, η ανάγνωση ξεκινά από τον τίτλο προς το περιεχόμενο και την πρόσκληση για δράση (CTA – call-to-action). Χρησιμοποιήστε εντυπωσιακούς τίτλους και τμηματοποιήστε το περιεχόμενο, ώστε να ολοκληρώσει ο χρήστης την ανάγνωση και τελικά να τον οδηγήσετε εκεί που εσείς θέλετε να καταλήξει (σε ένα κουμπί προτροπής, σε μία αγορά, σε μια φόρμα εγγραφής, στο να αφήσει το σχόλιό του, στο να επικοινωνήσει μαζί σας, κ.ά).

Tip #3: Τοποθετήστε λέξεις-κλειδιά σε στρατηγικά σημεία

Είναι εύκολο και απλό. Εισάγετε λέξεις-κλειδιά στους τίτλους των κειμένων σας, στις επικεφαλίδες που έχουν οι ενότητες και στα metadescriptions, δηλαδή στην περιγραφή που διαβάζει η κάθε μηχανή αναζήτησης. Μία ή δύο φορές είναι αρκετές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευανάγνωστο και κατανοητό. Αυτό είναι σημαντικό! Πραγματικά, φροντίστε να μη το παρακάνετε γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι μηχανές αναζήτησης έχουν πλέον την ανθρώπινη νοημοσύνη, οπότε “φυτέψτε” τις λέξεις σαν να θέλετε να τις “περάσετε” σε κάποιον ανθρώπινο νου και όχι σε μια μηχανή.

6 SEO tips χωρίς τεχνικές γνώσεις

Tip #4: Εμπλουτίστε το περιεχόμενό σας

Βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα έχει εικόνα, βίντεο, GIF, infographic, οτιδήποτε που θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Το ξεκάθαρο και ευκολοδιάβαστο περιεχόμενο θα κινητοποιήσει τους χρήστες στο να ερευνήσουν περισσότερο το website σας, το οποίο σημαίνει πολλά πολλά κλικς,δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης περιεχομένου για τις μηχανές αναζήτησης.

Tip #5: Χρησιμοποιήστε links

Συνδυάστε το περιεχόμενο της κάθε σελίδας με άλλη σελίδα, χρησιμοποιώντας links. Αυτή η τακτική κρύβει και την επιτυχία του SEO. Ο χρήστης μεταφέρεται από σελίδα σε σελίδα, διαβάζοντας συνεχώς περιεχόμενο, επιβεβαιώνοντας στις μηχανές αναζήτησης ότι η σελίδα αυτή αξίζει μια υψηλότερη θέση στην κατάταξη αναζήτησης, καθώς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος αριθμός των links που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Αυτό που πρέπει, όμως, να ισχύει είναι να χρησιμοποιείτε σχετικά και χρήσιμα links για τον αναγνώστη.

Tip #6: Μοιράστε το περιεχόμενο στα social

Όταν το περιεχόμενο ενός website κοινοποιείται στα social media, αυτό σηματοδοτεί για τους αλγόριθμους αναζήτησης ότι είναι χρήσιμο και συνεπώς αξίζει μια εξέχουσα θέση κατάταξης. Φυσικά και πρέπει να μοιράσετε το περιεχόμενο του website σας στα social media, αλλά φροντίστε να υπάρχουν και τα κατάλληλα κουμπιά για να μπορεί κάθε αναγνώστης να μοιραστεί εύκολα το περιεχόμενο αυτό.

6 SEO tips χωρίς τεχνικές γνώσεις

Αυτές είναι οι απλές διαδικασίες που θα σας βοηθήσουν, χωρίς τεχνικές γνώσεις, να αναλάβετε μόνοι το SEO στην επιχείρησή σας. Φυσικά, αυτό είναι μόνο η αρχή! Το SEO είναι, πλέον, ολόκληρη επιστήμη και πρέπει να είσαστε πάντοτε προετοιμασμένοι για τα δεδομένα που αλλάζουν και τις εξελίξεις που έρχονται…

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us