Branded website: Η καλύτερη εκδοχή του brand σας online

Brand personality
Brand story
Content marketing
Digital branding
Positioning
Website

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, brand είναι αυτό που λένε οι άλλοι για εσάς όταν δεν βρίσκεστε στο δωμάτιο. Είναι η συνολική άποψη που έχει σχηματίσει το κοινό, σύμφωνα με αυτά που είδε, άκουσε, έζησε και ένιωσε. Σήμερα, η διαδικτυακή εικόνα σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εντύπωση που διαμορφώνεται για το brand σας. Καθώς, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, ξεκινούν την αναζήτησή τους για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, διαδικτυακά, τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα συναντήσουν, θα τους δώσουν μία πρώτη γερή γεύση από την ταυτότητά του. Και, ως γνωστόν, η πρώτη εντύπωση μετράει! 

Συνεπώς, κάθε επιχείρηση έχει ανάγκη από ένα μοναδικό website, στρατηγικά δομημένο, καλά σχεδιασμένο, και σωστά κατασκευασμένο, που θα επικοινωνεί, με σαφήνεια, το στρατηγικό μήνυμα του brand. Με 2 λέξεις, χρειάζεται ένα branded website.

To branded website μεταφέρει το story του brand κατευθείαν στην καρδιά του κοινού

‘Ενα branded website παρουσιάζει πολλά περισσότερα από τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και την ομάδα μίας επιχείρησης. Επικοινωνεί την προσωπικότητά της, τη φιλοσοφία και τις αξίες της. Επικοινωνεί τα σημεία διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τις τετριμμένες διατυπώσεις, όπως, "Διαθέτουμε επαγγελματισμό και καλή εξυπηρέτηση". Αυτά τα λένε, λίγο ή πολύ, όλοι, σε σημείο να ακούγονται σαν αερολογίες. Βουτήξτε βαθιά στο brand σας και βρείτε τι είναι αυτό που, αληθινά, κάνετε διαφορετικά και δίνει αξία στους πελάτες σας. Και όταν καταλήξετε και πείτε, "Ναι, σε αυτό διαφέρουμε", διατυπώστε το με γλώσσα ζεστή και άμεση, αποφεύγοντας τον ξύλινο λόγο και τις ανούσιες γενικότητες.

Συνοχή του brand

Το branded website συνάδει απόλυτα με την ταυτότητα του brand και ενισχύει τη συνοχή της έκφρασής του. Έτσι, κάνει το positioning του brand ακόμα πιο ισχυρό και δεν δημιουργεί σύγχυση στο κοινό. Επιπλέον, το branded website διαθέτει ισορροπία και αποπνέει αρμονία. Προβάλλει, βάση προτεραιοτήτων, τις πληροφορίες, επικοινωνεί, ιεραρχικά και στρατηγικά, αυτά που έχει να πει το brand. Οι σχεδιαστικές νόρμες και η χρωματική παλέτα του είναι πλήρως εναρμονισμένα και σχετικά με την προσωπικότητα του brand. Το ύφος, η γλώσσα και ο τρόπος που είναι γραμμένα τα κείμενα, ταιριάζουν απόλυτα με τον χαρακτήρα του brand, σε σημείο τέτοιο, που θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, πως αν το brand ήταν άνθρωπος, κάπως έτσι θα μιλούσε. 

Branded website: Olea Company

[→ Δείτε πώς με το στρατηγικό workshop Brand Compass, αναλύσαμε και δημιουργήσαμε τη μοναδική ταυτότητα της Olea Company]

[→ Δείτε επίσης τη στρατηγική μεθοδολογία μας: 3D™BRAND method]

Λειτουργικότητα και ευκολία στην πλοήγηση

To branded website παρέχει εξαιρετική ευκολία στον χρήστη ως προς τη λειτουργία και την πλοήγηση. Αυτό, γιατί έχει δημιουργηθεί μετά από βαθιά ανάλυση της ταυτότητας, των στόχων και του κοινού του, σε σημείο που προβάλλει αυτά ακριβώς που πρέπει εύκολα, άμεσα και φιλικά προς τον χρήστη. Δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ένα περιττό κλικ, καθώς η δομή του είναι, στρατηγικά, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών του brand και του κοινού του. Ανούσιοι εντυπωσιασμοί, περιττές κινήσεις και υπερβολές, που δεν προσφέρουν κανένα όφελος στον χρήστη, δεν έχουν θέση σε ένα πραγματικά branded website.

Διάδραση

Ένα brand επικοινωνεί και διαδράται με το κοινό και μέσα από το website του. Με τα κατάλληλα call to action, το brand μπορεί να ζητήσει τη γνώμη του χρήστη για κάποιο προϊόν, υπηρεσία ή για ό,τι άλλο ενδιαφέρεται να αντλήσει πληροφορίες, μπορεί να τον παρακινεί να συμμετέχει σε κάποια συγκεκριμένη δράση, ή να τον οδηγεί, στρατηγικά, να κάνει κάποια άλλη ενέργεια, όπως για παράδειγμα, να κατεβάσει ένα freebie. Η διάδραση του κοινού ενισχύει την αφοσίωσή του στο brand. Νιώθει πως το brand λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του, ή πως ενδιαφέρεται τόσο για αυτό, που του προσφέρει, εντελώς δωρεάν, κάποιο εκπαιδευτικό υλικό (freebie). Έτσι, σταδιακά, αυξάνεται το συναισθηματικό δέσιμο που νιώθει το κοινό.

 

Branded website: Xyntaraki Language School

Φωτογραφiες και video

Μία εικόνα είναι, πράγματι, χίλιες λέξεις. Ένα video μπορεί να πει για εσάς τόσα πολλά, σε εξαιρετικά λίγο χρόνο, διεγείροντας ακριβώς τα συναισθήματα που επιθυμείτε, εσείς οι ίδιοι, στο κοινό. Η δημιουργία τους απαιτεί επαγγελματισμό, στρατηγική και δημιουργική σκέψη. Βρείτε το concept που ταιριάζει στην προσωπικότητα του brand σας και δημιουργήστε μοναδικό περιεχόμενο, το οποίο μαζί με τα κείμενα του website, θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό storytelling, που θα επικοινωνεί, επακριβώς, τη φιλοσοφία σας. Κάντε ενδελεχή έρευνα, δείτε διαφορετικά φωτογραφικά και video styles και επενδύστε στον κατάλληλο συνεργάτη. Πιστέψτε με, ένα κακό φωτογραφικό υλικό ή video, είναι ικανό να χαντακώσει το website σας.

Συχνά, συμβουλεύω τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται, ότι είναι προτιμότερο να παραμείνουν με το under construction του website τους, παρά να αποκτήσουν μία ιστοσελίδα παρωχημένη και αδιάφορη, που δεν συνάδει σε τίποτα με την προσωπικότητα του brand τους. 

Η διαδικτυακή σας εικόνα είναι το ίδιο σημαντική με κάθε άλλη έκφραση του brand σας. Αποτελεί σοβαρή επένδυση χρόνου και προσπάθειας και συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του positioning. Θυμηθείτε: Στο branding ουδέτερη κίνηση δεν υπάρχει! Kάθετί που κάνετε, προσθέτει ή αφαιρεί στο brand σας. Για αυτό, αξίζει να αποκτήστε ένα branded website που θα απογειώσει την εικόνα σας!


Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us