Branding με πιστοποιημένη εξειδίκευση από τον Marty Neumeier

Brand vision
Brand mission
Brand values
Strategic message
Brand story
Value proposition
Brand experience
Brand personality
Positioning

Είναι από εκείνες τις στιγμές που είμαι πολύ χαρούμενη και, προσωπικά, πολύ πολύ περήφανη.

Πριν περίπου 20 μέρες, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μέσα από ένα απίστευτα απαιτητικό Brand Masterclass με τον master του branding, Marty Neumeier, πιστοποιήθηκα με απόλυτο 10αρι ως Brand Specialist.

Νομίζω, μάλιστα, δεν υπάρχει ακόμα άλλος στην Ελλάδα. 🔥🔥🔥

Level C Brand Masterclass: Brand Specialist Certification. Ένα μοναδικό training από τον μετρ του είδους, Marty Neumeier.

Το Masterclass ήταν διάρκειας μίας εβδομάδας, καθημερινό, εντατικό, και online. Το αρχικό μας εισιτήριο ήταν για το live event στο Δουβλίνο στις αρχές Μαΐου, αλλά δυστυχώς ματαιώθηκε (Covid, γαρ). Και, όπως επιβάλλει η εποχή, μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο, διαδικτυακά.

Με περισσή χαρά και ανυπομονησία, 37 επαγγελματίες του branding από 17 χώρες του κόσμου, βρεθήκαμε υπό την σκέπη του Marty. Μας εκπαίδευσε προσωπικά στο "Mattering is the new marketing" brand thinking του, και μας πέρασε μέσα από μια σειρά πολύ απαιτητικών ασκήσεων, οδηγώντας κάθε ομάδα σε νέο καινοτόμο τρόπο σκέψης και στην «αναστάτωση και επανίδρυση» ολόκληρων κλάδων της αγοράς. Η δική μου εξαμελής ομάδα αναστάτωσε τον κλάδο των supermarket, προτείνοντας ένα πρωτοποριακό business model, δημιουργώντας επί τόπου ένα νέο φανταστικό disruptive service brand (“Alfred” - ο οποίος εν τέλεια έγινε και η μασκότ του Masterclass), και σχεδιάζοντας το πρώτο του δυναμικό touchpoint (σκεφτήκαμε μια απίθανη guerilla campaign με concept “Who the fuck is Alfred”, η οποία χαρακτηρίστηκε ως “brilliant” από τον Marty). Και όλα αυτά, σε χρόνο dt.

Level C Brand Masterclass: Η guerilla campaign “Who the fuck is Alfred”, χαρακτηρίστηκε ως “brilliant” και "award-winning level" ιδέα από τον Marty.

Level C Brand Masterclass: 37 επαγγελματίες του branding από 17 χώρες του κόσμου, βρεθήκαμε υπό την σκέπη του Marty.

Αυτό κι αν ήταν εμπειρία!

Κουράστηκα (εξουθενώθηκα, βασικά), αλλά άξιζε κάθε δευτερόλεπτο ― και κάθε ευρώ.

Πήρα Πιστοποίηση Brand Specialist από τον εκπαιδευτικό οργανισμό LEVEL C του Marty Neumeier, με σκορ 30/30 στο τεστ πιστοποίησης (φύτουλας). Έκανα νέους φίλους. Κατεβάσαμε ασύλληπτες "award-winning level" ιδέες (από εκείνες που οδήγησαν τον Marty να μας δώσει προσωπικά συγχαρητήρια). Απέκτησα ένα νέο διεθνές mastermind group, με το οποίο αποφασίσαμε να κρατήσουμε ανοιχτή συνεργασία σε strategic projects. Και συνεχίζω ακάθεκτη τον Νοέμβριο στο επόμενο level ― επισήμως, του Brand Strategist, όπου θα εντρυφήσουμε στο ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα ενός brand ― τη διαφοροποίηση.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Level C Brand Masterclass: Ποιος είναι ο Marty Neumeier;

Brand is not what YOU say it is. It is what THEY say it is. ~ Marty Neumeier

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη τον Marty Neumeier, είναι ένας από τα πιο φωτεινά μυαλά του branding στον κόσμο. Global expert, πρώην designer, νυν brand strategist & director, συγγραφέας οκτώ βιβλίων (σας τα συνιστώ όλα) και πρωτοπόρος thought leader του χώρου. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα μεγαθηρίων όπως HP, Adobe, και Apple. Μάλιστα, κάποτε παραλίγο να πατήσει με το αυτοκίνητό του τον ίδιο τον Steve Jobs που περπατούσε αφηρημένος (ως συνήθως) στο Silicon Valley. Αλλά αυτό είναι ένα αστείο πριβέ backstage story που μοιράστηκε μαζί μας στο training 🤤 🤤

Το πρώτο βιβλίο του Marty Neumeier, "The Brand Gap", θεωρείται ακόμα αριστούργημα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το συλλεκτικό αντίτυπο του Steve Jobs, ο οποίος σημείωσε το όνομά του στο εξώφυλλο, γιατί του το έπαιρναν συνέχεια οι συνεργάτες του στην Apple...

Και γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η πιστοποίηση;

Γιατί δεν υπάρχει άλλη πιο έγκυρη πιστοποίηση (ή πτυχίο) στο branding, αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Τραγικό, αλλά το branding ― το βασικό συστατικό επιτυχίας των επιχειρήσεων ― δεν διδάσκεται ακόμα στα Πανεπιστήμια. Όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει τίποτα πέρα από κάποια μεμονωμένα courses σε τμήματα Design ή Marketing.

Όμως, το branding δεν είναι μέρος ούτε το ενός, ούτε του άλλου. Για την ακρίβεια, μάλλον ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Γι' αυτό χαίρομαι που γνώρισα προσωπικά και πιστοποιήθηκα από τον Marty Neumeier. Και δεν θα έχετε κι άδικο αν πείτε «Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του». Πραγματικά, έτσι αισθάνομαι. Κι όπως είπε κι ο ίδιος, είμαστε οι tribal leaders των tribes που έρχονται. Μια παρέα τρελών που θέλει να αλλάξει τον κόσμο των επιχειρήσεων, μέσα από το νόημα, την ενσυναίσθηση, και το brand.

Και, το πόση χαρά μου δίνει αυτή η τρέλα, δεν περιγράφεται!

Όλες μου τις γνώσεις στο branding τις απέκτησα στην πολύχρονη και ζωντανή εμπειρία μου με τα brands των πελατών μας, ξεκινώντας κι εγώ από designer και εξελισσόμενη μέσα από αδιάκοπο βαθύ διάβασμα και αμέτρητα trainings. Και το πρώτο και το δεύτερο είναι πράγματα που κάνω καθημερινά, ανελλιπώς και με μανία.

Κι έχω να σας πω, από την προσωπική μου πια ιστορία, ότι όταν κάνεις αυτό που στ'αλήθεια αγαπάς (που έχεις μούρλα, βασικά), δεν διαχωρίζονται τα όρια μεταξύ κανονικότητας και υπερβολής. Είναι όλα ένα αμάλγαμα γνώσεων, απόλαυσης, και αναγνώρισης.

Εύχομαι να σας τρελαίνει το ίδιο και το δικό σας Έργο.

Και εις ανώτερα, σε όλους! <3

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us