Διαφήμιση στα social media: Πεταμένα λεφτά;

Facebook
Instagram
Content marketing
Digital branding
Advertising

Κάντε το σωστά. Μη πετάτε τα λεφτά σας.

Λίγο πολύ όλα τα brands έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν διαφημίσεις, γιατί άκουσαν, είδαν, πίστεψαν ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πώλησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Έτσι, ξόδεψαν ένα σεβασμό ποσό επένδυσης και, έπειτα από 1 – 2 δοκιμές, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι αυτό το “σύστημα” δεν δουλεύει, καθώς δεν είδαν να επιστρέφουν πίσω τα χρήματά τους. Το Facebook για αυτούς είναι μία φούσκα!

Λογικό μεν να το σκεφτούν, αλλά…

Είμαστε στην εποχή των social media ξεκάθαρα. Και το Facebook σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεφουσκώσει. Τα social media γενικά διανύουν την εφηβική τους ηλικία. Είναι φρέσκα, επαναστατικά και ετοιμοπόλεμα. Εάν δεν δουλεύουν αποτελεσματικά για εσάς, τότε σίγουρα δεν φταίνε, σε καμία περίπτωση, εκείνα.

Το καλό περιεχόμενο είναι το Α και το Ω, για μία σωστή διαφήμιση στα social media. Το κείμενο, τα συμφραζόμενα, η εικόνα, το βίντεο, τα χρώματα, τα links, η προτροπή, η στόχευση, το κοινό, η ψυχολογία, οι αριθμοί, τα ποσά. Μιλάμε για Επιστήμη! Όλα θέλουν δουλειά και επαγγελματισμό. Και όλα αυτά θέλουν επένδυση!

[Διαβάστε: Στην επιχειρηματικότητα, η πρώτη εντύπωση μετράει]

Ας αναρωτηθούμε, γιατί μία επιχείρηση απλά να ακολουθεί τις ενέργειες του κλάδου της και να μην δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να γίνει αυτή η επιχείρηση που θα ακολουθήσει ο κλάδος; Να γίνει η πρώτη, να γίνει η αυθεντία, να γίνει η διαφορετική.

Διαφήμιση στα social media: Πεταμένα λεφτά;

Σήμερα, η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε αυτή την ορθογώνια οθόνη, που κουβαλάνε πάντοτε μαζί τους. Το brand σας πρέπει να βρει τρόπο να βρίσκεται εκεί μέσα. Με τον πιο όμορφο, έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο. Για αυτό πρέπει να επενδύσει. Επένδυση που αφορά την εικόνα, τα κείμενα, τις καλοστημένες διαφημίσεις και τα ποσά. Στην αρχή, επένδυση σε μικρά ποσά, έπειτα μελέτη για το τι αποδίδει περισσότερο και, ξανά επένδυση, εκεί που υπάρχει αποτέλεσμα, με μεγαλύτερα ποσά.

Κάντε το διαφορετικά από τους άλλους. Μην περιμένετε να επενδύσει πρώτα ο ανταγωνιστής σας, για να το κάνετε και εσείς. Μπείτε πρώτοι σε αυτό το παιχνίδι και αφήστε τους υπόλοιπους να σας ακολουθήσουν.

Υπάρχει τρόπος, υπάρχει μεθοδολογία και η έκφραση “Το δοκίμασα, αλλά δεν είδα σοβαρό αποτέλεσμα” είναι, απλά, επειδή κάνατε κάτι λάθος. Το ζήτημα είναι να εντοπίσετε το λάθος και να δείτε αν αφορά το περιεχόμενο ή το ποσό επένδυσης. Βρείτε το, διορθώστε το και πάλι από την αρχή.

Οι διαφημίσεις στα social media δουλεύουν. Και δουλεύουν τόσο αποτελεσματικά, που ο φίλος μας ο Μάρκος βρέθηκε να απολογείται μπροστά σε ολόκληρο Κογκρέσο, για τα δεδομένα που συλλέγονται και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται. Είναι τόσο καλά δομημένες που το brand έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί πρώτο, τη στιγμή που ο καταναλωτής ζητά να καλύψει την ανάγκη του.

Διαφήμιση στα social media: Πεταμένα λεφτά;

Επομένως, εξετάστε την επένδυση στα social media, με περισσότερη πειθαρχία, και ασχοληθείτε με τις διαφημίσεις που θα σας φέρουν αναγνωρισιμότητα, νέο κοινό και, συνεπώς, αύξηση πωλήσεων.

Τι κερδίζει το brand σας από τις διαφημίσεις των social media;

1. Αύξηση αναγνωρισιμότητας του brand

Οι διαφημίσεις θα σας βοηθήσουν να πείτε την ιστορία του brand σας στους ανθρώπους που, ακόμη, δεν γνωρίζουν για αυτό. Θα αυξήσουν την παρουσία του στο διαδίκτυο, αλλά και θα το συνδέσουν με στοχευμένο ακροατήριο.

2. Αύξηση αλληλεπίδρασης

Το περιεχόμενο και το μήνυμά σας φτάνει στο κατάλληλο ακροατήριο, το οποίο δείχνει ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σας. Επομένως, ανταποκρίνεται και αλληλεπιδρά, καθώς θέλει να ενημερωθεί για αυτό που πραγματικό το ενδιαφέρει.

3. Σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας

Οι διαφημίσεις μπορούν να εξεταστούν για την απόδοσή τους και να οριστεί το απαραίτητο ποσό επένδυσης, σε σχέση με αυτό που εισπράττει πίσω η επιχείρηση, ανάλογα με το διαφημιστικό στόχο που έχει θέσει.

4. Μετρήσιμα αποτελέσματα

Μέσα από την ειδική πλατφόρμα των διαφημίσεων, μπορείτε να εξετάσετε τα αποτελέσματά σας και αν καταφέρατε να πετύχετε τους στόχους σας. Έχετε πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζεστε, για να μάθετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι διαφημίσεις σας.

5. Ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού

Οι διαφημίσεις έχουν θετική επίδραση στους πιστούς ακόλουθους, καθώς νιώθουν ότι το brand που αγαπούν δραστηριοποιείται, είναι ζωντανό, έχει συνέπεια, ενημερώνει, επενδύει και δεν πρόκειται να χαθεί.

[Διαβάστε: Κάντε το κοινό να αγαπήσει το brand σας]

Συνδυάζοντας τις πωλήσεις, τις δημόσιες σχέσεις, τις επιπλέον ενέργειες marketing με τις σταθερές διαφημιστικές καμπάνιες στα social media, έχετε μια ολοκληρωμένη επικοινωνία, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στο brand σας και στις σχέσεις σας με τους πελάτες σας.

Επενδύστε στα νέα εργαλεία της εποχής, επενδύστε στο μέλλον και βρεθείτε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό σας.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Meet the awesome version of your brand

Start with clarity