Γιατί οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται blog

Digital branding
Inbound marketing
Content marketing
Blogging

Εάν έχετε μία μικρή επιχείρηση, όπως ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα ρούχων, η ιδέα της δημιουργίας ενός blog μπορεί να σας ακούγεται ως κάτι άγνωστο ή, ακόμη, και τρομακτικό.

Αν και μάλλον δεν είστε συγγραφέας, αυτό δεν μπορεί, σίγουρα, να σας σταματήσει από το να ξεκινήσετε να γράφετε για τον κλάδο και την επιχείρησή σας. Η ανάρτηση των άρθρων σας στο εταιρικό σας blog θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσετε νέους πελάτες και να διατηρήσετε τους ήδη υπάρχοντες.

[Διαβάστε επίσης: Πώς να γράψετε ένα καλό άρθρο στο blog σας]

Τι είναι το εταιρικό blog;

Ουσιαστικά, το blog είναι μία συλλογή άρθρων που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας.  Αν και μπορείτε να γράψετε για οποιαδήποτε θεματολογία, το σίγουρο είναι πως πρέπει να επικεντρωθείτε στο brand σας.

Αυτό σημαίνει πως το περιεχόμενο των άρθρων σας θα περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, την καλύτερη δυνατή χρησιμότητά τους, αλλά και πληροφορίες σχετικές με τον κλάδο σας, οι οποίες θα δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς των καταναλωτών, πριν καν αυτοί τους εκφράσουν.

Τα δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ οφέλη που δίνει το blog σε μία επιχείρηση

Αποτελεσματικότερο SEO

Το website σας είναι μία σταγόνα στον ωκεανό του διαδικτύου. Απλά και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει δε σημαίνει ότι οι πελάτες το επισκέπτονται. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική marketing για να επιτευχθεί αυτό, μία στρατηγική που πάνω από όλα χρειάζεται συνέπεια, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην αναζήτηση των χρηστών και να εμφανίζεστε σε μία καλή θέση, θα πρέπει να ενημερώνετε την ιστοσελίδα σας με νέο περιεχόμενο σε τακτική βάση. Με αυτόν τον τρόπο τα ρομπότ της Google αξιολογούν θετικά το website σας και το εμφανίζει στην καλύτερη δυνατή θέση μεταξύ των αποτελεσμάτων και σε σύγκριση πάντα με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Για να βοηθήσετε τη Google να προβάλει το website σας πρέπει να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό σας.

Το blog είναι ο κορυφαίος τρόπος για να ανανεώνετε το περιεχόμενό σας. Μέσα στα άρθρα που θα γράψετε δεν θα πρέπει να παραβλέψετε την διασπορά λέξεων-κλειδιών που θα βοηθήσουν τις μηχανές αναζήτησης να προβάλλουν το περιεχόμενο κάθε φορά που ο χρήστης αναζητά κάτι χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις.

Αν, για παράδειγμα, διαθέτετε ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να γράψετε ένα άρθρο για τα 5 δημοφιλή σας πιάτα, χρησιμοποιώντας στο περιεχόμενό σας την φράση “Το εστιατόριό μας στη Θεσσαλονίκη…”. Με αυτόν τον τρόπο θα προβληθείτε στην αναζήτηση που κάνει ο χρήστης, ο οποίος πληκτρολογεί “εστιατόριο Θεσσαλονίκη”. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο δρόμος, για να εμφανιστεί η επιχείρησή σας πρώτη στα αποτελέσματα αναζήτησης, είναι μακρύς, ωστόσο μόλις ξεκινήσατε μία διαδρομή που με συνέπεια και επιμονή θα σας οδηγήσει στην κορυφή της Google.

[→ Δείτε πώς αναπτύξαμε μια αρχική δημιουργική μας ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο brand]

Γίνεστε Αυθεντία στον κλάδο σας

Σε όποιον κλάδο και αν ανήκετε, σίγουρα έχετε ανταγωνιστές. Ένας βασικός τρόπος να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις είναι να προχωρήσετε ένα βήμα μπροστά και να δείξετε στο κοινό σας ότι εσείς είστε αυθεντία στον κλάδο σας.

Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν από οπουδήποτε. Ο λόγος που θα τους κάνει να αγοράσουν από εσάς είναι επειδή εσείς είστε ο “ειδικός” στο είδος και τον κλάδο σας. Είναι η δική σας επιχείρηση εκείνη που μέσα από τις πληροφορίες και το σωστό περιεχόμενο τους έχει ενημερώσει, τους έχει εκπαιδεύσει και τους έχει λύσει τους προβληματισμούς. Σας εμπιστεύονται πριν καν σας γνωρίσουν, πριν καν γευτούν την εμπειρία της πώλησης. Ακόμη και αν δεν διαθέτουν άμεσα τα χρήματα, θα προτιμήσουν να αγοράσουν από εσάς όταν θα είναι έτοιμοι, παρά από έναν ανταγωνιστή σας που προσφέρει φθηνότερο προϊόν.

Μόλις δημιουργηθεί η σχέση εμπιστοσύνης έχετε τον πιστό πελάτη, που θα σας ακολουθήσει σε κάθε σας επιχειρηματικό βήμα. Σας γνωρίζει, σας εμπιστεύεται και μπορεί να μιλήσει σε εσάς στον δικό του προσωπικό κύκλο!

Και όλα αυτά επειδή πήρατε την γενναία απόφαση να προχωρήσετε ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζοντας χρήσιμο περιεχόμενο στο κοινό σας.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us