Οδηγίες Instagram για brands

Instagram
Digital branding
Content marketing
Inbound marketing
Social media

Είναι απαραίτητο να έχει κάθε brand λογαριασμό στο Instagram;

Ναι. Ξεκάθαρα ναι!

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εμφάνισή του, το Instagram έχει αποδείξει την δυναμική του ως εργαλείο marketing για τα brands. Άλλωστε, είναι πλέον δεδομένο ότι εάν δεν βρίσκεστε στο Instagram, τότε χάνετε πελάτες.

Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους που το Instagram είναι απαραίτητο στη ζωή του brand σας.

1) Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram

Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, το Instagram είναι, πλέον, ένα πανίσχυρο κοινωνικό δίκτυο. Καθημερινά, οι χρήστες δίνουν το παρόν συμμετέχοντας και αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, αλλά και παρακολουθώντας τα αγαπημένα τους brands.

Οδηγίες για Instagram

2) Μικρά και μεγάλα brands μπορούν να συμμετέχουν

Τι σημαίνει “μικρό” brand; Μπορεί να μην είστε η Coca Cola, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το δικό σας brand δεν έχει το κοινό του ή δεν μπορεί να αποκτήσει νέο. Με τόσους χρήστες που έχει το Instagram η διάδοση του brand σας μπορεί να μεγαλώσει καθώς, όπως λένε…, “Sky Is The Limit”. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε αυτό το μέσο διάδοσης για να μετατρέψετε το “μικρό” σας brand σε “μεγάλο και τρανό”;

3) Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα απευθείας από το Instagram

Το Instagram σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τα “shoppable post”, που ουσιαστικά είναι posts στα οποία μπορείτε να προσθέσετε την τιμή του προϊόντος και το link για να γίνει η αγορά. Αυτό αφορά, κυρίως, τα brands που πωλούν προϊόντα και διαθέτουν eshop.

[ Δείτε πώς φτιάξαμε με "τρέλα" το Loco Grill, ένα καταναλωτικό brand]


4) Τα “stories” κάνουν το brands σας ζωντανό και προσιτό

Οι εικόνες του προϊόντος σας μπορούν εύκολα να καταστήσουν απρόσωπο και βαρετό το brand σας. Ποιος θέλει να βλέπει συνέχεια προϊόντα; Τα stories είναι ένας έξυπνος τρόπος να δείξετε τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας πίσω από την κλειδαρότρυπα. Μπορείτε να αναρτήσετε video και φωτογραφίες με τη διαδικασία παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τους υπαλλήλους, την καθημερινή ροή της επιχείρησης. Εκμεταλλευτείτε τα live videos για να ενισχύσετε το ενδιαφέρον των ακολούθων σας.

Οδηγίες για Instagram

5) Μπορείτε να συνεργαστείτε με influencers

Ιnfluencers είναι οι online celebrities που ασχολούνται συνήθως με μία κατηγορία προϊόντων (πχ μόδα, ομορφιά, ταξίδια, φαγητό, κτλ) και προωθούν brands στο κοινό που τους ακολουθεί. Το κοινό αυτό ενδιαφέρεται για την κατηγορία που προωθεί ο κάθε influencer, επομένως, μπορείτε να εντοπίσετε αυτούς που σχετίζονται με τον δικό σας κλάδο και, μέσω της συνεργασίας σας, να προωθήσετε το brand σας σε ένα “έτοιμο” και ενημερωμένο κοινό. Όσο μικρό και αν θεωρείτε το brand σας, τα ποσά επένδυσης σε influencers δεν είναι απαγορευτικά, δεδομένου ότι θα απευθυνθείτε σε χιλιάδες ακολούθους τους, χωρίς να χρειαστεί να τους ψάξετε. Συμβουλή μας είναι να προσέξετε πολύ για το ποιοι influencers έχουν αληθινούς ακολούθους και ποιοι έχουν αγοράσει ψεύτικους.

[Διαβάστε επίσης: Πώς θα πετύχει η συνεργασία με έναν Social Media Manager]

6) Τα hashtags μπορούν να αυξήσουν την προβολή σας

Σε κάθε post που ανεβάζετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά hashtags, σχετικά με το brand σας. Με αυτό τον τρόπο θα σας εντοπίζουν περισσότεροι χρήστες. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας hashtag και να εκπαιδεύσετε το κοινό, ώστε όταν το χρησιμοποιεί για να αναφερθεί σε εσάς. Ακολουθεί παράδειγμα, όπου έχοντας κάνει το hashtag #thafamekala εταιρική υπόθεση για το Loco Grill, χτίζουμε την κοινωνική σχέση του με τους πελάτες του.

[Διαβάστε επίσης: Μα τι συμβαίνει με τα Hashtags;]

Οδηγίες για Instagram

7) Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας

Το Instagram φέρνει το brand σας πάρα πολύ κοντά με τους πελάτες σας. Έχετε τη δυνατότητα να ακολουθήσετε τους πιστούς πελάτες του brand, να σχολιάσετε τις αναρτήσεις τους, να στείλετε προσωπικό μήνυμα και, ακόμη να τους ευχαριστήσετε δίνοντάς τους κάποιο προσωπικό δώρο. Οι πιστοί πελάτες σας λειτουργούν ως micro-influencers. Μιλούν για το brand στους δικούς τους ακολούθους- είτε είναι πολλοί είτε λίγοι . Μιλούν για το brand με αυθεντικότητα, καθώς δεν έχουν εισπράξει κάποιο χρηματικό ποσό για να το κάνουν, όπως κάνουν οι επαγγελματίες influencers.

8) Μέσα από το Instagram ελέγχετε τον ανταγωνισμό

Ανταγωνισμός υπάρχει απέναντι από κάθε brand. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους λογαριασμούς των ανταγωνιστών σας και να εντοπίσετε τους τρόπους που οι ίδιοι αλληλεπιδρούν με τους χρήστες. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνετε πληροφορίες για τη δική σας στρατηγική.

9) Η χρήση των κινητών συσκευών ολοένα και αυξάνεται

Σε αντίθεση με το Facebook που αρχικά δημιουργήθηκε για να λειτουργεί σε desktops, το Instagram δημιουργήθηκε εξ αρχής ως app για τις κινητές συσκευές. Η εφαρμογή του Instagram είναι φιλική προς τους χρήστες, οι οποίοι επιθυμούν να περνούν το χρόνο τους σε apps που τους προσφέρουν διασκέδαση, ενημέρωση και διάδραση.

10) Ενισχύει τη δημιουργικότητα

Τα brands που προοδεύουν έχουν ως κοινό σημείο τη δημιουργικότητα και τη διαφορετικότητα. Για αυτό άλλωστε τα αγαπάμε! Το Instagram δίνει την ευκαιρία για δημιουργική σκέψη, αφού πρέπει να βρεθεί τρόπος με τον οποίο το brand θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών.

Οδηγίες για Instagram

Η εμφάνιση του brand σας στο Instagram θα έχει ως αποτέλεσμα την προβολή του σε χιλιάδες χρήστες. Μέσα από μία καθορισμένη στρατηγική που θα ορίσετε, θα σας εντοπίσει το κατάλληλο κοινό και θα αποκτήσετε πιστούς ακόλουθους που είναι και οι δυνητικοί πελάτες του brand.

7 +1 Τρόποι να ενισχύσετε την εικόνα του brand στο Instagram

1. Επικεντρωθείτε στο να εντοπίσετε ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ακολούθους
2. Δώστε έμφαση σε καλαίσθητο περιεχόμενο
3. Μελετήστε τα στατιστικά σας και δείτε ποιο περιεχόμενο αρέσει περισσότερο στους ακόλουθους σας
4. Δημιουργήστε ένα δικό σας ξεχωριστό στυλ, αναγνωρίσιμο για το brand
5. Δημιουργήστε το δικό σας hashtag
6. Μην προσπαθείτε μόνο να πουλήσετε
7. Διαφημίστε τον λογαριασμό σας
8. Αλληλεπιδράστε με τους χρήστες

Μη ξεχνάτε, οι χρήστες βλέπουν καθημερινά εκατοντάδες brands να μάχονται για ένα τους like. Τα brand που τους δείχνουν σεβασμό, δεν προσπαθούν μόνο να τους πουλήσουν και τους κάνουν να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους είναι εκείνα που κερδίζουν τη μάχη.

Το δικό σας brand είναι αρκετά ετοιμοπόλεμο;

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Your brand: clear, unique, positioned

Work with us