Πώς να αποτύχετε στο Instagram

Instagram
Content marketing
Digital branding
Inbound marketing
Social media

Είτε χτίζεις το προσωπικό σου brand μέσω Instagram, είτε το brand της επιχείρησής σου, μπορείς να βρεις αρκετούς τρόπους για να το κάνεις πετυχημένα, αλλά και πολλούς που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη αποτυχία!

Ο δρόμος της αποτυχίας δεν είναι εύκολος! Χρειάζεται συνέπεια, χρειάζεται προσπάθεια και, πάνω από όλα, θέληση.

Για να δούμε, λοιπόν, πώς η επιλογή κακών τακτικών μπορεί να καταστρέψει έναν Instagram λογαριασμό.

Τακτική #1 : Ακολουθώ και Ξε-ακολουθώ

Σε ακολουθώ, σε ακολουθώ, σε ακολουθώ… Ωπ! Και τώρα που με ακολούθησες… θα σε “ξε”-ακολουθήσω, γιατί πήρα την πολύτιμη ψήφο εμπιστοσύνης σου και έπεσες στη παγίδα μου. Και νομίζω ότι δεν θα το καταλάβεις… Αλλά εσύ το κατάλαβες και όχι μόνο με “ξε”-ακολούθησες και εσύ, αλλά σχημάτισες τόσο άσχημη εικόνα για μένα που δεν θέλεις να αγοράσεις τίποτα πια από εμένα! Μεγάλη επιτυχία, έτσι;

Πώς να αποτύχετε στο Instagram

Τακτική #2: Ακολουθώ 1000άδες άσχετους

Τι με νοιάζει αν είσαι άντρας και η επιχείρησή μου πουλάει γυναικεία καλλυντικά! Τι με νοιάζει; Θα σε ακολουθήσω για να με ακολουθήσεις! Ωραία, δεν είσαι το κοινό μου και χάνω πολύτιμο χρόνο με το να ασχολούμαι με το λάθος κοινό, αλλά τι πειράζει; Εγώ χτίζω ακολούθους! Καταπληκτική μέθοδος!

[Διαβάστε: Instagram για αρχάριους]

Τακτική #3: Χρησιμοποιώ φωτογραφίες κακής ποιότητας

Θολές, κουνημένες, ανεπεξέργαστες, με κακή γραμματοσειρά επάνω τους, με υδατογράφημα που κρύβει το προϊόν, κακή αισθητική. Τι άλλο πια να κάνω για να κάνω για δημιουργήσω έναν άσχημο λογαριασμό στο Instagram;

Τακτική #4: Δεν αναφέρω το όνομά μου

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να μη διαφημιστώ από το να δείχνω κάτι δικό μου, αλλά να μη λέω ποιος είμαι; “Καταπληκτική βρεφική κουβερτούλα… Αγοράστε!”. Τι, ποιος, από που; Αααα… Πολλές απορίες έχεις και δε σε βλέπω να αγοράζεις.

[→ Δείτε πώς, με μεθοδικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό, λύσαμε το σύνθετο πρόβλημα branding των Οίνων Βορείου Ελλάδος]

Τακτική #5: Δεν ποστάρω συχνά

Πείτε με σνομπ, πείτε με τεμπέλα, πείτε με ό,τι θέλετε, εγώ το προϊόν μου το έχω για να το βλέπω και να το χαίρομαι! Και αν, λέω, αν θυμηθώ ότι θέλω να το αποκτήσετε και εσείς, θα μοιραστώ μια φωτογραφία του μαζί σας. Γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι <3

Τακτική #6: Δεν βάζω περιγραφή στις εικόνες μου

Μία εικόνα είναι 1000 λέξεις και, αν εσύ βλέπεις το νέο βιβλίο που σου προβάλλω αλλά δεν βλέπεις περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, σε ποιον απευθύνεται και δεν υπάρχει περιγραφή ώστε να καταλάβεις εάν αξίζει να το αγοράσεις, τότε εγώ δεν φταίω! Φταις εσύ που δεν είσαι τόσο καλός στο να μαντεύεις!

Πώς να αποτύχετε στο Instagram

Τακτική #7: Δε χρησιμοποιώ hashtags

Άλλο και τούτο πάλι! “Χάσταγκς” παντού! Ε, λοιπόν, πάω ενάντια στο ρεύμα της χασταγκοεποχής και δεν βάζω ούτε ένα! Τι και αν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως λέξεις κλειδιά για με βρίσκουν εύκολα οι αγοραστές ή να με διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό; Εγώ δεν τα χρησιμοποιώ, #πάει_και_τελείωσε.

[Διαβάστε: Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας Hashtag]

Τακτική #8: Δεν αλληλεπιδρώ με κανέναν

Έχω τον υπέροχο λογαριασμό μου, ανεβάζω τις φωτογραφίες μου και, ό,τι και αν ανεβάζεις εσύ, δεν μου καίγεται καρφάκι. Ούτε μισό like δε θα πατήσω. Τι και αν ανέβασες με τόση αγάπη το προϊόν μου που μόλις αγόρασες και έγραψες αυτά τα όμορφα λόγια. Τιιιι; Με τάγκαρες κιόλας;;;; Μου στέλνεις και μηνύματα θαυμασμού; Αχ, δεν έχεις καταλάβει πως σε μια εταιρεία υπάρχουν τόσες πολλές δουλειές που δεν προλαβαίνω να σου απαντήσω. Δεν με ενδιαφέρει να σου απαντήσω. Αγόρασες; Μπράβο σου! Με ‘γειά σου με χαρά σου…

Τα κατάφερα! Δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Instagram για να μιλάω μόνη μου!

Αν και εσύ αυτό έχεις βάλει ως σκοπό, ακολούθησε πιστά τις συμβουλές μου. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο εκεί έξω.

Αντίθετα, εάν ο πραγματικός σου σκοπός είναι να έρθεις κοντά με το κοινό σου, τότε δούλεψε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  • Ακολούθησε τους φανατικούς σου θαυμαστές
  • Ακολούθησε αυτούς που πιστεύεις ότι θα αγόραζαν το προϊόν σου
  • Χρησιμοποίησε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας
  • Χρησιμοποίησε το όνομά σου σε κάθε post
  • Φρόντισε να ποστάρεις με συνέπεια
  • Γράψε περιγραφή κάτω από κάθε εικόνα που ανεβάζεις
  • Χρησιμοποίησε hashtags ως λέξεις-κλειδιά
  • Φρόντισε να αλληλεπιδράς με τους ακολούθους σου

Το Instagram θέλει να αφιερώσεις εταιρικό χρόνο. Τα αποτελέσματά του είναι τόσο πολύτιμα, όσο και ο χρόνος που θα αφιερώσεις. Μέσα από τη σωστή του χρήση μπορείς να χτίσεις τους πιστούς σου ακόλουθους, τους πιστούς σου πελάτες, εκείνους που θα μιλήσουν σε άλλους για το προϊόν σου και θα προσπαθήσουν να τους πείσουν για αγορές, χωρίς καν εσύ να το ζητήσεις. Όσο πιο κοντά έρθεις στον πελάτη σου, εκείνος θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή σου.

Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις τον λογαριασμό σου στο Instagram κατάματα και να αναρωτηθείς… “Πόσο κοντά είμαι στον πελάτη μου;”.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Your brand: clear, unique, positioned

Work with us