Πώς θα πετύχει η συνεργασία με έναν Social Media Manager

Facebook
Instagram
Content marketing
Digital branding
Inbound marketing
Social media

Ο χρόνος είναι χρήμα στον κόσμο των επιχειρήσεων, για αυτό και δε θέλετε να χάσετε δευτερόλεπτο. Πολύ καλά, λοιπόν. Δείτε πως ξεκινά η ιδανική συνεργασία με ένα Social Media Manager, ώστε να απασχολήστε όσο το δυνατόν λιγότερο με αυτή τη διαδικασία.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε... ποιο είναι το κοινό σας!

Και δεν εννοώ… “Όλος ο κόσμος μπορεί να είναι το κοινό μου” και “Το προϊόν μου απευθύνεται σε όλους“! Όχι. Δεν πουλάτε αέρα, οπότε δεν απευθύνεστε σε όλους (Αλλά και αέρα να πουλούσατε πάλι θα έπρεπε να δούμε τι είδους αέρας είναι και σε ποιους απευθύνεται).

Ας μιλήσουμε στο ακροατήριό σας.

Συνεπώς, εάν καταλήξαμε ότι ως ακροατήριο είναι, για παράδειγμα, οι άντρες άνω των 30 στους οποίους αρέσει η εκπαίδευση, θα δημιουργήσω το αντίστοιχο περιεχόμενο για να μιλήσει το brand σας σε αυτούς. Όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να είστε για το ποιο είναι το κοινό σας, τόσο μεγαλύτερη αλληλεπίδραση θα έχει αυτό με το περιεχόμενο, καθώς θα τους αφορά στο 100%.

Φαντάζεστε να δείχνουμε μπιμπερό σε γυναίκες που δεν έχουν μωρό;;;; Με την ίδια λογική, γιατί να δείξουμε ένα επιχειρηματικό σεμινάριο σε έναν φοιτητή που ακόμη δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις;

Και, φυσικά, το ταξίδι ενός χρήστη μέχρι να γίνει πελάτης σας δεν είναι πάντα εύκολο. Θα σας επισκεφτούν (ίσως μια και δύο και… περισσότερες φορές), θα σας βομβαρδισουν με ρωτήσεις και θα προσπαθήσουν να πειστούν για το εάν το brand σας είναι ιδανικό για αυτούς, ψάχνοντας πληροφορίες στο website, στο blog και στα social media σας. Εάν εσείς δε γνωρίζετε ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες και εάν το περιεχόμενο σε όλα αυτά τα μέσα δεν τους καθησυχάζει ή δεν απαντά στις απορίες τους, τότε σίγουρα δε θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί σας.

Το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα συνεργασίας σας με έναν Social Media Manager μόλις ξεκίνησε. Ορίζοντας με ακρίβεια το κοινό σας.

Πώς θα πετύχει η συνεργασία με έναν Social Media Manager

Βέβαια, ακολουθεί ολόκληρη ανάλυση για την εταιρεία, τους ανθρώπους, τις δράσεις, τα πλεονεκτήματα, το προϊόν και την υπηρεσία που πλαισιώνουν το brand σας. Και όλα αυτά θέλουν το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τον έλεγχο του αποτελέσματος. Θα μοιραστούμε μαζί ιδέες και πολλά tips για την επιτυχία του αποτελέσματος, αλλά και όσα πρέπει να αποφύγουμε.

Μπορούμε να ορίσουμε μαζί ημερομηνίες αξιολόγησης της διαδικασίας, νέους στόχους και να φέρουμε στην εταιρεία σας πιστούς ακόλουθους και ικανοποιημένους αγοραστές.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Meet the awesome version of your brand

Start with clarity