Στην επιχειρηματικότητα, η πρώτη εντύπωση μετράει

Brand story
Brand logo
Brand personality
Digital branding

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης ξοδεύει σημαντικό χρόνο στο να βρει τρόπους διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό. Και, επειδή πολλές φορές νιώθει ότι δεν επαρκούν οι οικονομικοί πόροι για να επενδύσει στην εικόνα, προσπαθεί μόνος του ή με τις γνώσεις μερικών υπαλλήλων να παρουσιάσει την επιχείρηση στους καταναλωτές.

Έτσι, δημιουργούνται αυτοσχέδια λογότυπα, κακογραμμένα έντυπα, λανθασμένη επιλογή φωτογραφιών, κακή διαχείριση στα social media. Όλα αυτά, με τρόπο πρόχειρο και σίγουρα όχι επαγγελματικό.

Αυτό είναι ένα τραγικό λάθος, καθώς η δύναμη της εικόνας μιας επιχείρησης μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Επένδυση στο branding σημαίνει επένδυση στην επιχειρηματικότητα

Δημιουργήστε μία “πρώτη εντύπωση” που ξεχωρίζει

Έχετε μόνο μία ευκαιρία για να δημιουργήσετε την πρώτη εντύπωση. Μόνο μία! Ένα λογότυπο υψηλής ποιότητας μπορεί να δώσει στην επιχείρησή σας την απαραίτητη αξιοπιστία, ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό ― και αυτό είναι πραγματικά ανεκτίμητο, ανεξάρτητα από το τι έπρεπε να επενδύσετε για να το αποκτήσετε. Ακόμη και αν έχετε ένα από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά, εάν το λογότυπό σας δεν βοηθά το προϊόν σας να ξεχωρίζει, τότε δεν θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τον ανταγωνισμό.

[Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι να επενδύσετε στο Branding]

Πείτε την ιστορία σας

Κάθε καταναλωτής που μπορεί να μην είναι πελάτης σας ακόμη, θέλει να του πείτε ποιοι είστε και τι ακριβώς τού προσφέρετε. Θέλει να καταλάβει απλά και μόνο κοιτώντας την εικόνα σας. Τι αίσθηση τού δίνετε; Είστε σύγχρονοι; Κλασικοί; Προσιτοί; Πολυτελείς; Φιλικοί; Τι είναι αυτό που λέει για εσάς το λογότυπό, η συσκευασία, το έντυπο, το website σας, ο λογαριασμός σας στα social media; Μπορείτε, μέσα από έναν μοναδικό σχεδιασμό, να δείξετε αυτό που είστε, ώστε να προσεγγίσετε τους σωστούς ανθρώπους. Παραδειγματιστείτε από το rebrading της FANTA. Πήρε την απόφαση να απευθυνθεί στη νεολαία και το δηλώνει ξεκάθαρα μέσα από το νέο της λογότυπο και τη νέα της συσκευσία.

Το branding κάνει την επιχείρησή σας αξέχαστη

Αναθέτοντας το brand σας σε ένα επαγγελματία, θα αποκτήσετε και εσείς συνοχή στην εικόνα σας ― από το website μέχρι το εταιρικό σας έντυπο και από τα social media μέχρι και τη συμμετοχή σας σε μία έκθεση. Με αυτόν τον τρόπο, ο καταναλωτής θα αναγνωρίζει το brand και θα θυμάται ότι το έχει ξανασυναντήσει.

Άλλωστε, η συνοχή του brand δηλώνει επαγγελματισμό και ο επαγγελματισμός δηλώνει αξιοπιστία.

Εξοικονομείτε χρήματα

Ναι! Επενδύοντας στην εικόνα σας εξοικονομείτε χρήματα. Ουσιαστικά, όταν επιλέγετε να μην επενδύσετε στην εικόνα σας και να δημιουργήσετε μεμονωμένες και διαφορετικές κινήσεις, πχ. έντυπα και website με εντελώς διαφορετικό ύφος, θα έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν είναι αποδοτικό. Μέχρι τότε όμως θα έχετε ξοδέψει ήδη ένα μικρό μεν ―σεβαστό δε― ποσό, και θα πρέπει να επενδύσετε και πάλι από την αρχή. Θα έχετε πετάξει τα χρήματά σας, γιατί πολύ απλά δεν είχατε αντιληφθεί ότι μία ωραία και προσεγμένη εικόνα μπορεί να φέρει πωλήσεις.

Επειδή ποτέ δεν είναι αργά, σκεφτείτε την εικόνα της επιχείρησής σας. Δείχνει αυτό που πραγματικά είστε; Δείχνει τη δυναμική σας; Και, αν η επένδυση σας φαίνεται βουνό, σκεφτείτε το εξής. Μήπως, εάν μείνετε στάσιμοι τα χρήματα που θα χάσετε θα είναι πολύ περισσότερα;

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Meet the awesome version of your brand

Start with clarity