Το νέο website του Marina Seafood Restaurant

Website
Case study
Design

10 Χρυσοί Σκούφοι. 2 Βραβεία Gourmet. Ένα ολοκαίνουριο website με μηχανισμό online κρατήσεων. Πληθώρα μετατροπών, υπερδιπλάσια απόσβεση επένδυσης σε λιγότερο από ένα μήνα. Αυτό θα πει success story!

Όλοι ξέρουν το gourmet εστιατόριο θαλασσινών Marina στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Όσοι έχουν δοκιμάσει το μενού, αδημονούν να ξαναπάνε. Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία ακόμα, εύχονται να το κάνουν σύντομα. Οι γεύσεις είναι Α-Π-Λ-Α κορυφαίες! Πιάτα υψηλής γαστρονομίας, ποιότητα εξαιρετική, service από τα λίγα. Η αφρόκρεμα των επισκεπτών της Χαλκιδικής τρώει εδώ ― από δημόσια πρόσωπα της χώρας μέχρι ξένοι τουρίστες που έχουν ακούσει μυθικές περιγραφές για καρπάτσιο από ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, αστακομακαρονάδες, ριζότο θαλασσινών, κριθαρότο με γαρίδες. Και όλοι φεύγουν μαγεμένοι…

Η ανάγκη για το project

Το Marina Seafood Restaurant είχε ήδη από το παρελθόν ένα απλό website, προϊόν μιας άλλης εταιρείας. Όμως, το Marina δεν είναι ένα οποιοδήποτε απλό μαγαζί. Το επίπεδο που διατηρεί και ο κόσμος που υποδέχεται, επέβαλαν να δημιουργηθεί πια ένα website καινούριο, μοναδικό, ανώτερο. Στην κυριολεξία, ένα website …gourmet. Ο Κωνσταντίνος Κανακάρης, ιδιοκτήτης του Marina, μας εμπιστεύεται απόλυτα την επικοινωνία της επιχείρησής του, εδώ και χρόνια ― κατάλογοι, έντυπα, διαφημίσεις. Έτσι, χωρίς να επενδύσει καθόλου χρόνο και προσπάθεια, μας ανέθεσε πλήρως όλη τη διαδικασία, από την οργάνωση και την κειμενογραφία έως τον σχεδιασμό και τη συνολική υλοποίηση. Ο ίδιος δεν προλάβαινε να ασχοληθεί και δεν ήξερε πώς πρέπει να είναι το νέο του website. Αυτό που ήξερε είναι ότι είχε πια την ανάγκη μιας ιστοσελίδας αντάξιας της επιχείρισής του.

Η ανάλυση του project

Το να σχεδιάζεις ένα πολύ καλό website είναι μόλις το ξεκίνημα του online ταξιδιού. Όπως κάθε εργαλείο marketing & branding, ένα website χρειάζεται πλάνο. Πώς θα ξέρεις, εξάλλου, ότι πέτυχες τον στόχο σου, εάν δεν έχεις θέσει στόχο εξ’ αρχής; Ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τα δεδομένα και τις ανάγκες του project.

Αν ήταν να επιλέξουμε ένα μόνο πράγμα που θέλουμε να κάνει ο χρήστης, ποιο θα ήταν αυτό;

Και ποιο ταξίδι θα θέλαμε να ακολουθήσει;

Για το Marina Seafood Restaurant η απάντηση ήταν σαφής: μενού & κράτηση. Έτσι, ανεβάσαμε online ολόκληρο το μενού, σχεδιάσαμε φόρμα κράτησης και δομήσαμε το site ώστε να οδηγεί τον χρήστη στρατηγικά μέσα από το μονοπάτι που θέλαμε, ανοίγοντας ευκολότερα το δρόμο προς τον στόχο. Και, φυσικά, γνωρίζοντας ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των επισκεπτών της επιχείρησης είναι τουρίστες, αυτό έγινε σε τρεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά.

Το νέο website του Marina Seafood Restaurant

Το αποτέλεσμα

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα που μπορούμε να νιώσουμε ως δημιουργοί από το να υλοποιούμε το δημιούργημά μας ακριβώς όπως το οραματίστηκαμε, και το αποτέλεσμα να αρέσει τόσο πολύ στο κοινό που απευθύνεται. Το feedback που πήραμε μετά τη δημοσίευσή του, κάπου στα τέλη Ιουλίου, δεν περιγράφεται! «Συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια», το τηλεφώνημα του Κώστα. Ένα premium responsive website, σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο για τον πελάτη. Και, μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε ότι, μέσα σε λιγότερο από 30 ημέρες, το website δέχτηκε τόσες πολλές κρατήσεις που ―με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς― ξεπέρασε κατά 200% το κόστος επένδυσής του, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να μιλήσουμε για το απόλυτο success story!

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us