Γυρίζοντας τα βίντεο του Νόμου της Επιτυχίας με τον Στράτο Τζώρτζογλου

Content marketing
Inbound marketing
Digital branding
Case study
Brand story

Ο «Νόμος της Επιτυχίας» του Napoleon Hill είναι ενα δίτομο παγκόσμιο best-seller που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, για το οποίο έχουμε αναλάβει τον σχεδιασμό, το branding, και την προώθηση ― και, ασφαλώς, όλα τα videos. Έτσι, όταν προέκυψε η συνεργασία του Εκδοτικού με τον Στράτο Τζώρτζογλου, ήμασταν εκεί για να συντονίσουμε τα γυρίσματα…

Δεν είχαμε ξαναγυρίσει βίντεο με διάσημο πρόσωπο. Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά, να, είναι που ξαφνικά δεν υπήρχε το γυαλί της τηλεόρασης ανάμεσά μας. Και αυτό που με εντυπωσίασε, για άλλη μια φορά, είναι το ότι, από κοντά, οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι.

Ομολογουμένως, όταν προέκυψε η συνεργασία του Στράτου με τον Εκδοτικό Οίκο, παραξενεύτηκα πολύ. Από πού κι ως πού, ένας παλαίμαχος jeune-premier της τηλεόρασης, να ανακατεύεται με το τόσο σημαντικό και σοβαρό έργο του Hill. Και, δεν το κρύβω, ήμουν αρκετά σκεπτική απέναντι στην ιδέα. Γνωρίζοντάς τον από κοντά, έχω να πω ότι βιάστηκα να κρίνω το βιβλίο από το εξώφυλλο. Ο Στράτος είναι ένας άνθρωπος ψαγμένος και πνευματώδης, που δεν έχει σταματήσει ούτε μια χρονιά να ασχολείται με το θέατρο ― άσχετα αν εγώ τον γνώριζα μόνο από την τηλεόραση. Είναι γεμάτος αστείρευτο πάθος και ορμή, αλλά, ταυτόχρονα, ανοιχτός σε νέες ιδέες και δεκτικός στις συζητήσεις του. Κυρίως, όμως, είναι ένας άνθρωπος που διαβάζει πολύ, αγαπάει αληθινά τον Napoleon Hill, και πιστεύει ότι η ανθρώπινη ικανότητα για αλλαγή και επίτευξη βρίσκεται μέσα μας και την έχουμε όλοι. Στοιχεία που κέρδισαν προσωπικά τον σεβασμό μου.

Γυρίζοντας τα βίντεο του Νόμου της Επιτυχίας με τον Στράτο Τζώρτζογλου

Γυρίζοντας τα βίντεο του Νόμου της Επιτυχίας με τον Στράτο Τζώρτζογλου

Αποφασίσαμε, λοιπόν, με πρωταγωνιστή τον Στράτο, να δημιουργήσουμε μια σειρά από video spots που θα παρουσίαζαν στο κοινό τον «Νόμο της Επιτυχίας» και θα εξηγούσαν κλιμακωτά τι ακριβώς είναι επιτέλους αυτό το υπερβιβλίο που προκάλεσε τόση αίσθηση στο αναγνωστικό κοινό. Ξεκινώντας με τα τρία πρώτα της σειράς, στρωθήκαμε στη δημιουργική δουλειά στην Two Yellow Feet: σύλληψη concept, συγγραφή σεναρίου, επιλογή συνεργατών ― φιλμογράφο, ηχολήπτη, μακιγιέρ, κομμωτή ―, εύρεση χώρου, οργάνωση όλων. Μιλάμε για αμέτρητες λεπτομέρειες! Αλλά, με την άψογη συνεργασία ολόκληρου του επιτελείου, όλα πήγαν ρολόι.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν σε μία μόλις μέρα.

ΠΡΩΤΟ VIDEO SPOT: Ξεκινήσαμε από το Misirlou, ένα πανέμορφο πέτρινο café-bar στα Λαδάδικα, όπου, στον ηλιόλουστο επάνω όροφο, τραβήχτηκαν τα πλάνα του πρώτου βίντεο: φωτεινά, χαλαρά, αισιόδοξα, και κάπως αφηρημένα. Σαν πρώτο, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μυστήριο. Έτσι, αποφασίσαμε να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου φωνή ― speakage, όπως λέμε και στη γλώσσα μας.

ΔΕΥΤΕΡΟ VIDEO SPOT: Στη συνέχεια, στον ισόγειο όροφό του, γυρίσαμε το δεύτερο βίντεο. Πιο υποβλητικό, σκεπτικιστικό, μεγαλύτερο σε διάρκεια και με περισσότερη έμφαση στην ουσία του βιβλίου. «Θυμήσου πως το μόνο που σε περιορίζει είναι αυτό που έχεις φτιάξει ο ίδιος στο μυαλό σου», η μόνη φράση που ακούγεται σε αυτό το βίντεο.

ΤΡΙΤΟ VIDEO SPOT: Τέλος, το τρίτο βίντεο είναι μια ανθρώπινη κατάθεση, όλη η αλήθεια και η ουσία του βιβλίου, με τη φωνή του Στράτου. Γυρίστηκε στα πλακόστρωτα των Λαδάδικων, καθώς και στην Παλιά και Νέα Παραλία. Ήταν γυρίσματα ανάμεσα σε κόσμο, το οποίο είναι πάντα από μόνο του μία πρόκληση. Οι περαστικοί έβγαζαν φωτογραφίες (κάποιοι selfies) αναρωτώμενοι τι κάνουμε, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε το εγχείρημα από τους δρομείς που έτρεχαν βιαστικοί και αμέριμνοι στη Νέα Παραλία. Σκηνοθετικά, θέλαμε να πετύχουμε το τέλειο φως του ηλιοβασιλέματος και, χάρη στη συνεργασία όλων, το πετύχαμε (στο παρά τσαφ, βέβαια).

Η ηχογράφηση των κειμένων, τέλος, έγινε στα γραφεία μας, με ειδικό εξοπλισμό και σε περιβάλλον απόλυτης σιγής, ενώ και στα τρία βίντεο ακούγεται η μουσική που έχει γραφτεί, με τη δική μας επιμέλεια, ειδικά για τον «Νόμο της Επιτυχίας» στα πλαίσια του book trailer που έχουμε δημιουργήσει.

Και η μέρα γυρισμάτων έκλεισε μετά τη δύση του ηλίου, με επιστροφή στο Misirlou και ποτό μέχρι τελικής χαλάρωσης.

Ποια είναι η εντύπωσή μου από εκείνη τη μέρα; «Συνεργασία μυαλών σε πλήρη σύμπνοια με τον Κύριο Σκοπό τους…» είχα γράψει στο Facebook μου, κατά τα γυρίσματα. Δεν ήταν υπερβολή. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το project υπήρξαν εξαιρετικοί. Και θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από την Two Yellow Feet και από εμένα προσωπικά, σε όλους όσοι παραβρέθησαν και συνετέλεσαν ο καθένας με την ειδικότητα και τον τρόπο του.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Your brand: clear, unique, positioned

Work with us