Από το χάος στο website

Website
Strategic message

Θέλετε να αλλάξετε ή να δημιουργήσετε για πρώτη φορά το website σας αλλά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε; Δεν γνωρίζετε πώς να οργανώσετε τη σκέψη σας και να περιγράψετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας;

Σας καταλαβαίνω… Και κατανοώ ότι για αυτούς τους λόγους αναβάλλετε συνεχώς τη διαδικασία. Δεν είναι όμως κρίμα, να μένετε αιώνια με ένα under constuction, ή ένα αναχρονιστικό website που δεν σας αντιπροσωπεύει και δεν εξυπηρετεί τους στόχους του brand σας;

Επειδή αυτοί είναι προβληματισμοί που συναντάμε καθημερινά στη δουλειά μας, σκέφτηκα να σας συστήσω μία πολύ δημιουργική και σωτήρια διαδικασία. Σίγουρα, για να γίνει ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά, απαιτούνται γνώσεις και εμπειρία, μπορείτε όμως να κάνετε μία πολύτιμη προεργασία.

Δεν χρειάζεται να κάθεστε άλλο άπραγοι, να έχετε κακή, ή καθόλου, διαδικτυακή εικόνα και να χάνεται πελάτες. Ελάτε να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της κατασκευής ιστοσελίδας, κατ’αρχάς, με την χαρτογράφησή της.

[ Δείτε πώς με το στρατηγικό workshop Brand Compass, αναλύσαμε και δημιουργήσαμε τη μοναδική ταυτότητα της Olea Company]

Χαρτογράφηση website

Η χαρτογράφηση του website είναι η καταγραφή των προκλήσεών του και, ταυτόχρονα, το πλάνο αντιμετώπισής τους. Περιγράφει ακριβώς τι θα περιλαμβάνει η νέα σας ιστοσελίδα, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει το brand σας. Η χαρτογράφηση δεν είναι wishlist, ούτε κατάλογος ιδεών. Είναι η ακριβής δομή μαζί με το περιεχόμενό ενός website. Δίνει την πλήρη εικόνα του project και τον βαθμό πολυπλοκότητάς του. Κοινώς, αποτυπώνει την αρχιτεκτονική του.

Πρώτο βήμα είναι να απαντηθεί μία σειρά θεμελιωδών ερωτήσεων όπως:

Ποιοι είναι οι στόχοι του brand;

Πώς το website θα συμβάλλει στην υλοποίησή τους;

Ποιο είναι το κοινό που απευθύνεται;

Η διατύπωση των κατάλληλων ερωτήσεων και η εκμαίευση των αντίστοιχων απαντήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας για τη χαρτογράφηση του website. Έπειτα, πρέπει να αναλυθούν σε βάθος για να αποτυπωθεί η ολοκληρωμένη εικόνα του, η οποία θα εξυπηρετεί στο 100% τους στόχους του brand σας.

Ασύγκριτα πλεονεκτήματα

Η παραπάνω διαδικασία προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα που διασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία του project. Συγκεκριμένα:

  • Εξασφαλίζει ότι αυτά που νομίζετε ότι χρειάζεστε είναι, πράγματι, και αυτά που χρειάζεστε.
  • Βοηθάει να οριστούν οι στόχοι και οι προτεραιότητες.
  • Ορίζει τι θα θεωρηθεί επιτυχία για το project.
  • Αποτρέπει περιττά έξοδα που δεν φέρνουν επιστροφή στην επένδυση (ROI).
  • Εξασφαλίζει τη σωστή οργάνωση και στρατηγική.
  • Σας γλυτώνει χρόνο στην υλοποίηση.
  • Προλαμβάνει λάθη στο χρονοδιάγραμμα και το budget.

Η χαρτογράφηση του website είναι ανεκτίμητης αξίας. Θέτει το project στη σωστή βάση του και παρουσιάζει την πλήρη εικόνα, όσο πολύπλοκη και αν είναι. Δεν αφήνει περιθώρια λαθών και παραλείψεων. Δημιουργεί το απόλυτο αίσθημα ασφάλειας στον πελάτη και το δημιουργό, ότι τα έχουν συμπεριλάβει όλα, με τη βαρύτητα που πρέπει για το καθένα.

Για όλα αυτά, αποτελεί, πλέον, το πρώτο μας βήμα όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα καινούριο website. Και δεν το παρακάμπτουμε για κανέναν λόγο. Μην το αναβάλετε άλλο. Και μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθειά μας!

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Your brand: clear, unique, positioned

Work with us