Facebook videos. Ώρα να τα διαφημίσετε!

Social media
Facebook
Content marketing
Digital branding
Advertising

Αν είστε ένας από τους 1 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες του Facebook, τότε έχετε, προφανώς, παρατηρήσει μια πρόσφατη αύξηση των videos στο News Feed σας. Εκτός από τους χρήστες, τώρα πια και οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα videos στην εταιρική τους σελίδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Invodo, οι καταναλωτές που παρακολουθούν videos είναι 1,6 φορές περισσότερο διατεθειμένοι να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία που τους παρουσιάζεται.

Αλλά, ακόμη και αν δημιουργήσετε ένα υπέροχο διαφημιστικό video το να ξεχωρίσετε στο Facebook, είναι σαν να προσπαθείτε να ξεχωρίσετε ανάμεσα στο πλήθος σε μία συναυλία του Σάκη Ρουβά, εκτός αν είστε ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς!

Πώς λοιπόν, θα ξεχωρίσει το δικό σας video στο Facebook;

Μα, φυσικά, χρησιμοποιώντας τη διαχείριση του Facebook Video Ads.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

1. Τι είναι τα Facebook Video Ads

Μα, τι άλλο; Μια διαφημιστική καμπάνια ενός video, το οποίο έχει ανέβει στο Facebook ή πρόκειται να ανέβει και δείχνει ξεκάθαρα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία της επιχείρησης. Μπορείτε να ορίσετε το κείμενο που θα συνοδεύει το video, την περιγραφή του, μια μικρογραφία προβολής, αλλά και το ακροατήριο που σας ενδιαφέρει.

2. Γιατί να διαφημίσω το video;

Η διαφήμιση ενός video στο Facebook είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε πως οι καταναλωτές θα ενημερωθούν για το brand σας και θα το θυμούνται πιο εύκολα.

Facebook videos. Ώρα να τα διαφημίσετε!

Το video δεν είναι απλά μία νέα τάση του Facebook. Αποτελεί μια στρατηγική, η οποία βοηθά στη αύξηση της συμμετοχής των χρηστών και στη μετατροπή τους σε επισκέπτες του website της εταιρείας και μελλοντικούς αγοραστές.

Πώς να δημιουργήσετε Facebook Video Ads

Τώρα που πραγματικά πιστεύετε ότι η διαφήμιση ενός video στο Facebook μπορεί να αυξήσει την απήχηση και, συνεπώς, τις πωλήσεις σας, έφτασε η στιγμή να ακολουθήσετε τα βήματα.

Βήμα 1ο

Πλοηγηθείτε στην κορυφή της σελίδας του προφίλ σας και επιλέξτε “Δημιουργία διαφημίσεων”.

video-02

Βήμα 2ο

Επιλέξτε ως στόχο της εκστρατείας “Αύξηση προβολών βίντεο” και έπειτα περάστε τα στοιχεία χρέωσης του λογαριασμού σας.
(Σημείωση: Καταχωρείτε τα στοιχεία χρέωσης την πρώτη φορά που κάνετε εγγραφή στη διαχείριση διαφημίσεων.)

Facebook videos. Ώρα να τα διαφημίσετε!

Facebook videos. Ώρα να τα διαφημίσετε!

Βήμα 3ο

Ορίστε το ακροατήριο σας (ή επιλέξτε ένα παλαιότερο), το ποσό επένδυσή σας και το χρονικό διάστημα προβολής της διαφήμισης.

Βήμα 3ο Ορίστε το ακροατήριο σας (ή επιλέξτε ένα παλαιότερο), την επένδυσή σας και το χρονικό διάστημα προβολής της διαφήμισης.

Βήμα 4ο

Δημιουργήστε τη διαφήμιση!!!

Θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν αρκετές επιλογές για το πώς θα παρουσιάσετε ένα video.

Μπορείτε να ανεβάσετε ένα video, ή να επιλέξετε ένα μέσα από τη βιβλιοθήκη σας, αλλά και να δημιουργήσετε ένα slideshow με φωτογραφίες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να προωθήσετε ένα video που έχετε δημοσιεύσει, προηγουμένως, στη σελίδα σας και έχει προβληθεί οργανικά (χωρίς διαφήμιση).

Βήμα 4ο Δημιουργήστε τη διαφήμιση!!!!! Θα παρατηρήσετε πως υπάχρουν αρκετές επιλογές για το πως θα παρουσιάσετε ένα όμορφο video. Μπορείτε να ανεβάσετε ένα βίντεο, ή να επιλέξετε ένα μέσα από τη βιβλιοθήκη σας, αλλά και να δημιουργήσετε ένα slideshow με φωτογραφίες. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να προωθήσετε ένα βίντεο που έχετε δημοσιεύσει, προηγουμένως, στη σελίδα σας και έχει προβληθεί οργανικά (χωρίς διαφήμιση).

Δώστε προσοχή στις προτάσεις του Facebook για τις προδιαγραφές του video που θέλετε να διαφημίσετε, ώστε να εξασφαλίσετε την υψηλότερη ποιότητα απόδοσης της προβολή σας. Σε διαφορετική περίπτωση, και εφόσον αψηφήσετε τους κανόνες, ενδέχεται να έχετε κακή αναπαραγωγή ή, ακόμη, και μαύρες γραμμές, εάν η αναλογία σας δεν είναι σωστή.

Δώστε προσοχή στις προτάσεις του Facebook για τις προδιαγραφές του video που θέλετε να διαφημίσετε, ώστε να εξασφαλίσετε την υψηλότερη ποιότητα απόδοσης της προβολή σας. Σε διαφορετική περίπτωση, και εφόσον αψηφίσετε τους κανόνες, ενδέχεται να έχετε κακή αναπαραγωγή ή, ακόμη, και μαύρες γραμμές, εάν η αναλογία σας δεν είναι σωστή.

Βήμα 5ο

Ρίξτε μια τελευταία ματιά στην προεπισκόπηση της διαφήμισης για να δείτε εάν συμφωνείτε με την προβολή.
Και ιδού! Είσαστε έτοιμοι να υποβάλετε την παραγγελία!

Βήμα 5ο Ρίξτε μια τελευταία ματιά στην προεπισκόπηση της διαφήμισης για να δείτε εάν συμφωνείτε με την προβολή και είσαστε έτοιμοι να υποβάλετε την παραγγελία!

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα διαφήμισης για το πρώτο από μία σειρά videos που δημιουργήσαμε για το βιβλίο “Ο Νόμος της Επιτυχίας”, έφερε σε μόλις 4 ημέρες τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Μη διστάζετε να δοκιμάσετε διαφορετικά videos για να δείτε πιο έχει την μεγαλύτερη απήχηση. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, όταν προσπαθείτε να ενημερώσετε σωστά τους καταναλωτές. Δείξτε ποιοι είστε και τι προσφέρετε με ειλικρίνεια και σεβασμό για το brand σας και προωθήστε το video για να το μάθουν όλοι!

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Your brand: clear, unique, positioned

Work with us