Ψάχνετε ιδέες για facebook posts;

Social media
Facebook
Content marketing
Inbound marketing
Digital branding

Τι πρέπει να κάνετε όταν η οργανική απήχηση στο Facebook έχει μειωθεί αισθητά και διαπιστώνετε ότι όλο και λιγότεροι ακόλουθοι βλέπουν το περιεχόμενο της σελίδας σας;

Δεν έχετε παρά να βρείτε ένα πιο “έξυπνο” περιεχόμενο για κοινοποίηση.

Θα σας βοηθήσουμε σε αυτό, με μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που θα σας προτείνουμε. Ξεκινάμε…

1) Δημιουργήστε εικόνες που εμπνέουν.


Πολλές φορές, έχουμε στο μυαλό μας σκέψεις ή αισθήματα που δεν μπορούμε να εκφράσουμε. Μόλις δούμε ένα ρητό το οποίο μας εκφράζει, ταυτιζόμαστε άμεσα. Φροντίστε, λοιπόν, να ενθαρρύνετε τους χρήστες απλά και μόνο ανεβάζοντας ένα ρητό ή απόφθεγμα. Μια φράση-κίνητρο, στην αρχή ή στο τέλος της εβδομάδας, θα φέρει αύξηση της απήχηση στη σελίδα σας.

idea_facebook_blog_01

2) Μπείτε στο κλίμα της “εποχής”.


Μοιραστείτε μια εικόνα ή μια ευχή για τις γιορτές και τις διακοπές που έρχονται. Προσπαθήστε να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά, ώστε να υπενθυμίσετε στους χρήστες που σας ακολουθούν πως πίσω από την επωνυμία σας κρύβεται ένα πραγματικό πρόσωπο!

idea_facebook_blog_02

3) Προσφέρετε εκπτώσεις.


Χρησιμοποιήστε μια εικόνα για να ανακοινώσετε την έκπτωση ή την προσφορά σας. Θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών και θα αποκτήσετε κοινοποιήσεις και “likes”.

idea_facebook_blog_03

4) Μοιραστείτε μια συμβουλή από έναν ειδικό του κλάδου.


Οι χρήστες που σας ακολουθούν, ενδεχομένως, να έχουν απορίες σε θέματα του κλάδου σας. Βοηθήστε τους να κατανοήσουν την επιχείρησή σας δίνοντας συμβουλές σε θέματα που ίσως τους απασχολούν. Φροντίστε ο ειδικός που θα δώσει τη συμβουλή να είναι μέσα από τη δική σας εταιρεία.

[Δείτε πώς αναπτύξαμε μια αρχική δημιουργική μας ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο brand]

5) Μην ανησυχείτε για τις ατέλειες.


Ποιος είπε ότι πρέπει να είναι όλα τέλεια; Μερικές φορές οι μικρές ατέλειες φανερώνουν την ανθρώπινη πλευρά της εταιρείας και την κάνουν περισσότερο αγαπητή στο κοινό της.

6) Κοινοποίησε μια εικόνα των εργαζομένων, των πελατών ή του χώρου εργασίας.


Ζητήστε από τους εργαζομένους ή τους πελάτες σας την άδεια για να τους φωτογραφίσετε και να τους κοινοποιήσετε στο facebook. Αληθινά πρόσωπα, πραγματικοί πελάτες και παρουσίαση του εργασιακού σας χώρου, συντελούν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ανάπτυξη σχέσεων με το κοινό σας.

idea_facebook_blog_04

7) Δείξτε τα παρασκήνια.


Σε όλους αρέσει να έχει μια εικόνα από το τι συμβαίνει “πίσω από τις κάμερες”. Κοινοποιήστε φωτογραφίες, ακόμη και βίντεο, για να δείξετε την προετοιμασία και τα παρασκήνια ενός εταιρικού σας project.

8) Δημιουργήστε έναν διαγωνισμό.


Σε ποιον δεν αρέσει να έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα δώρο; Μπορείτε να διεξάγετε έναν διαγωνισμό και να δείτε τα “like” σας να εκτοξεύονται. Φροντίστε μόνο να ακολουθήσετε τους κανόνες του facebook.

idea_facebook_blog_05

Παρά το γεγονός ότι η απήχηση είναι αρκετά χαμηλή για τις περισσότερες εταιρείες, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είναι χαμηλή και για τη δική σας. Με τη σωστή δουλειά, μπορείτε σίγουρα να την αυξήσετε, οργανικά, χωρίς να δίνετε χρήματα στο facebook!

Φυσικά, δε μπορείτε να περιμένετε αποτελέσματα αύξησης της τάξης του 50% (οργανικά), αλλά μια αύξηση, η οποία μπορεί να φτάσει το 10% ή, ακόμη, και το 20%, είναι σίγουρα εφικτή.

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Meet the awesome version of your brand

Start with clarity