Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι… Facebook

Facebook
Digital branding
Content marketing
Social media
Inbound marketing

Μόλις ανοίξατε την εταιρική σας σελίδα στο Facebook και ετοιμάζεστε να δημοσιεύσετε το post σας. Έχετε ήδη βρει μια ωραία ιδέα να μοιραστείτε με τους followers, έχετε δημιουργήσει ένα post και τώρα σκέφτεστε αν είναι η κατάλληλη ώρα να το δημοσιεύσετε.

Ε, λοιπόν, δεν είναι!

Αν ξεκινήσω να εξηγώ πόσο περίπλοκος ο αλγόριθμος του Facebook, μάλλον θα σας κουράσω με περιττές τεχνικές λεπτομέρειες. Οπότε θα ξεκινήσω απλά με το τι κάνει ο αλγόριθμος του Facebook, για να καταλήξουμε στο ποια ώρα είναι ιδανική για να τον «νικήσετε».

Ο αλγόριθμος του Facebook

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος ταξινομεί το περιεχόμενο που θα δει ο κάθε χρήστης στο χρονολόγιό του, με βάση τα ενδιαφέροντά του (ή μάλλον αυτά που το Facebook πιστεύει ότι θα τον ενδιαφέρουν).

Δηλαδή…

Ο κάθε χρήστης είναι φίλος με εκατοντάδες άτομα και ακολουθεί εκατοντάδες σελίδες. Μία από αυτές μπορεί να είναι και η δική σας. Φανταστείτε, λοιπόν, αν θα λάμβανε στο χρονολόγιό του όλο το περιεχόμενο από όλους αυτούς τους φίλους και τις σελίδες. Σίγουρα δε θα μπορούσε να τις δει όλες, αλλά ούτε και να συγκρατήσει κάποια πληροφορία μέσα από αυτό το αχανές υλικό. Επομένως, το Facebook προσάρμοσε τον αλγόριθμο του ώστε να αποφεύγεται ο βομβαρδισμός των πληροφοριών και να δείχνει στο χρήστη το περιεχόμενο με το οποίο αυτός, συνήθως, αλληλεπιδρά (κάνει τα like του, τα comment του και τα share του).

Για να αλληλεπιδράσει με τη δική σας δημοσίευση, σίγουρα θα πρέπει

1. να του εμφανιστεί και 2. να του εμφανιστεί στο σωστό χρόνο.

Ο σωστός χρόνος είναι σχετικός για τον κάθε χρήστη, αλλά υπάρχουν μερικές γενικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε, και να είστε εκεί, τη στιγμή που είναι έτοιμος να αλληλεπιδράσει.

Σύμφωνα με την Hootsuite, υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που φέρνουν τα πολυπόθητα likes, comments και shares.

The time is now!

  • Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο καλύτερος χρόνος για δημοσίευση στο Facebook είναι μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ.
  • Σάββατο και Κυριακή οι ιδανικές ώρες είναι μεταξύ 12 μ.μ. και 1 μ.μ. Γενικά, το Σαββατοκύριακο οι αλληλεπιδράσεις τείνουν να μειώνονται, αλλά οι ώρες αυτές έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο σε κλικ.
  • Η Τρίτη είναι η μέρα με τη λιγότερη αλληλεπίδραση, αλλά, ακόμη και αν αποφασίσετε να κοινοποιήσετε αυτή τη μέρα, επιλέξτε πάλι τις ώρες μεταξύ 12 μ.μ. και 3 μ.μ.

Φαίνεται πως οι χρήστες χαλαρώνουν λίγο περισσότερο τις συγκεκριμένες ώρες και έχουν διάθεση να ενημερωθούν και να εξερευνήσουν το περιεχόμενο του χρονολογίου τους στο Facebook.

Για να συνεχίσουν, όμως, να βλέπουν τις δικές σας δημοσιεύσεις, φροντίστε να κερδίσετε το ενδιαφέρον με έξυπνα posts, καθώς ο αλγόριθμος του Facebook είναι πάντα έτοιμος να σας εκτοπίσει…

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Meet the awesome version of your brand

Start with clarity